“Bayeux-tapet” i Gislinge kirke

Kunstneren Madalina Paunescu fremviser sit Bayeux-maleri i kirkerummet den 2. februar kl. 16-17
Maleriet er inspireret af det oprindelige Bayeux-tapet og blev malet på Orø`s havn i juli 2013, i forbindelse med det 4. årige projekt “Da Denmark blev til- fra vikingekonger til valdemarer”.
Billedernes tema er: ”Rejser og pilgrimsfærd”. Dette leder tankerne hen på livet som en rejse eller en vandring, hvilket let kan ses i maleriernes skabelse.
Bayeux- billedet bliver udstillet i kirkens midtergang, hvor man vil kunne gå og betragte de mange fine billeder, ligesom der også bliver lejlighed til fra kunstneren at høre mere om baggrunden for valget af motiverne og om hvordan billederne blev til. 
Glæd jer til denne oplevelse!

Simona Madalina Paunescu er født i Bukarest, hvor hun har studeret på Kunsthøjskole og uddannet sig videre som konservator i monumentalkunst på Det Nationale Kunstakademi.
 I løbet af sin universitetstid har hun arbejdet med restaurering af muralmaleri, kalkmaleri, arkitektur overflader og maleri på træ og lærred.
 I Danmark har Madalina boet i 9 år, hvor hun har arbejdet og samtidig deltaget i forskelige kultur- og kunstaktiviteter. Hun bor i Gislinge og arbejder for tiden frivilligt med små og unge i Holbæk, Svinninge og København, men ønsker sig at finde sin plads i kunstverdenen her i landet.

No comments:

Post a Comment